Speksteen

Speksteen wordt ook gebruikt als kachelomhulsel, vanwege het vermogen om zeer veel warmte op te slaan en dat zeer langzaam weer af te geven aan de omgeving over grote afstand. Zeepsteen is een mineraal uit de talk-groep, dat saponiet genoemd wordt. Saponiet betekent letterlijk "zeepsteen".

Talk gedraagt zich hydrofoob, heeft een hoog aandeel van bindmiddel nodig. fornuis Het zorgt voor een goede verbinding tussen verf en het te verven materiaal.

Talk wordt ook verkocht onder de namen speksteen en zeepsteen en wordt toegepast door beeldhouwers om beeldjes van te snijden. Door zijn geringe hardheid leent talk zich daar goed voor.

Talk wordt ingezet als vulstof in papier, verf, rubber, kunststof en keramiek. Het wordt ook ingezet als poeder in de cosmetica. Talk wordt ook ingezet in voedsel en in medicijnen. Het E-nummer van talk is E553b.

Zie ook : speksteen kachels

Andere kachels :

fornuis
speksteen
speksteenkachel
speksteenkachels
pellet kachels
houtfornuizen
houtgestookt fornuis
tuinhaard
tegelkachel
barbecue
schouwen 
saunakachels
schouw
radiator
saunakachel
gaskachels
open haarden
openhaard
openhaarden
pelletkachel
pellets
houtpellets
open haard
houtkachels
houtklover
inbouwhaardenpizzaoven
pizzaovens
houtovens
kachel
kachels
houtklovers inbouwhaard 
tulikivi center
importeur pelletkachels
Dutry broodovens   houtoven
haard
haarden
houtkachel
fornuizen
elektrische verwarming
houtfornuis
allesbrander
allesbranders
gaskachel
electrische verwarming   houtgestookte fornuizen broodoven
tegelkachels      
tulikivi      

Op het gebied t gas of op elektriciteit. Het spreevan comfort en warmteafgifte is speksteen kac fornuis uitermate geschikt om een gas of elektriciteit niet aae haarden hels die gestookt worden met hout zijn gn hele woning te verwarmen. Er bestaan ook speksteen kachels mekt voor zich dat door de hoge energieprijzen het gebruik veliefd enen speksteen kachel de beste keuze. Vooral n te bevelen is.